Ελληνισμού και Φιλελλήνων

Η e-βασιλόπιτα 2022 είναι αφιερωμένη στη συμπλήρωση 200 χρόνων από την ψήφιση του 1ου Ελληνικού Συντάγματος, από την A’ Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου, την 1η Ιανουαρίου 1822, όπου μεταξύ άλλων καθόρισε, το γαλάζιο και το λευκό ως τα χρώματα της Ελληνικής Σημαίας.

Κλικ εδώ για
ΕΓΓΡΑΦΗ ΔΩΡΕΑΝ-FREE REGISTRATION
Πάρτε την 1η Ιανουαρίου το φιλί* σας


*ΦΙΛΙ στη Ήπειρο λένε το κομμάτι της βασιλόπιτας.

.. στην ξεχωριστή αυτή διαδικτυακή κοπή, θα λείπει η γεύση και η προσωπική επαφή, θα μας αγγίζει όμως όλους το κυρίως νόημα της κοπής μιας ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ που είναι, ΑΓΑΠΗ, ΟΜΟΝΟΙΑ, ΙΣΟΤΗΤΑ, ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ, ΣΕΒΑΣΜΟΣ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΕΝΟΤΗΤΑ.

Καλούμε εσάς και όλο τον Ελληνισμό, από την Ελλάδα, από την Κύπρο, τον απόδημο Ελληνισμό, αλλά και όλους τους φιλέλληνες να κάνετε την εγγραφή σας δωρεάν  για να πάρετε το “φιλί” σας στην κοπή της παγκόσμιας διαδικτυακής (virtual) e-βασιλόπιτας για το 2022 που θα γίνει εδώ στην www.vasilopita.gr την 1η**  Ιανουαρίου από εκπροσώπους (Φορείς, Επιχειρήσεις, Συλλόγους, Κοινότητες, Ιδιώτες) του Ελληνισμού και φιλελλήνων από όλο τον κόσμο και φέτος με τη συμμετοχή και τυχερών φλουριών προηγουμένων ετών.
ΕΓΓΡΑΦΕΣ: μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2021.
Μέσα σε εικοσιτέσσερες ώρες απο την ΑΙΤΗΣΗ εγγραφής σας, θα λάβετε e-mail με τον κωδικό σας, για την είσοδό σας στο τραπέζι σας (LOGIN) όπου την ημέρα της κοπής θα λάβετε το κομμάτι σας.

 

Μετά την εγγραφή σας και αφού λάβετε τον κωδικό σας,

κάνοντας  login θα μπορείτε να επισκέπτεστε το τραπέζι σας, όπου την ημέρα της κοπής θα εμφανισθεί ένα κομμάτι βασιλόπιτας δίπλα στο όνομά σας και κάνοντας κλικ επάνω του θα δείτε τι σας έτυχε. Δεν απαιτείται να είστε online την ημέρα και ώρα της κοπής. Το κομμάτι σας μπορείτε να το ψάξετε οποιαδήποτε άλλη μέρα, ώρα μετά την κοπή.

click on LOGIN(EN) for English
κλικ στο ΕΙΣΟΔΟΣ(GR) για Ελληνικά

 

LOGIN (EN)    ΕΙΣΟΔΟΣ (GR)

Σύμφωνα με τη λαογραφία μας, η κοπή της βασιλόπιτας γινόταν σε όλα σχεδόν τα μερη του Ελληνισμού ως εξής: (με μικρές παραλλαγές τοπικά)
Το μεσημέρι που γύριζαν απο την εκκλησιά, ο νοικοκύρης του σπιτιού έκοβε και μοίραζε τα κομμάτια ως εξής:
« του Χριστού, της Παναγίας, του Αϊ Βασίλη, του σπιτιού, του νοικοκύρη, της νοικοκυράς , τα υπόλοιπα των μελών της οικογένειας, ένα για τα ζώα, ένα για τα σπαρτά, ένα για το φτωχό και ένα για τον ξένο»

των Ελλήνων οι κοινότητες φτιάχνουν «άλλους Γαλαξίες»

Στις εικόνες, μια κοπή της e-βασιλόπιτας του Απανταχού Ελληνισμού και φιλελλήνων που έγινε απο εκπροσώπους του Ελληνισμού από όλες σχεδόν τις γωνίες του κόσμου(Βενεζουέλα, Μαλαισία, Αλάσκα, Κωνσταντινούπολη, Νέα Υόρκη, Ιορδανία, Ρωσία, Αιθιοπία, Θεσσαλονίκη, Γερμανία) όπου ο καθένας τους μοίρασε περί τα τετρακόσια κομμάτια.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

elEL